Meclis Canlı

Büyükşehir’den Coğrafi Bilgi Sistemleri Eğitim Semineri


06.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından itibaren başlattığı Coğrafi Bilgi Sistemleri çalışmaları kapsamında hizmet içi eğitim seminerleri düzenlemeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Şube Müdürlüğü tarafından farklı zamanlarda toplanan veriler ışığında yapılan analizlerle kentin yönetilmesini sağlayan bir bilgi sistemi olan Coğrafi Bilgi Sistemleri hakkında Büyükşehir Belediye personeline yönelik hizmet içi eğitim seminerleri verilmeye başlandı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı personeline, teorik ve uygulamalı olarak “Coğrafi Bilgi Sistemleri masaüstü yazılım bilgisi ve İmar Uygulamalarında Kullanımı” ile ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği ve 10 gün süren eğitim seminerine katılan personele, Coğrafi Bilgi Sistemleri ile ilgili temel kavramlar, veri yapısı, masaüstü yazılım ara yüzü, genel çizim işlemleri, koordinat girişi, sayısal-grafik verilerinin dönüşümü ve farklı formatta kayıt edilmesi, altlık verilerin yüklenmesi, harita referans sistemleri, verilerin sorgulanması ve sistem üzerinde imar planı uygulamaları konularında bilgiler verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkalığı Sorumlusu U. Barış Barut konu ile ilgili yaptığı açıklamada“Analiz yapmaya olanak sağlayarak doğru ve hızlı karar üretmeyi kolaylaştıran Coğrafi Bilgi Sistemimizin geliştirilmesi ve personel tarafından kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.