Meclis Canlı

Büyükşehir’den Denizde Çıkabilecek Yangın ve Kriz Yönetimi Eğitimi


17.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından İtfaiye personeline yönelik hizmet içi eğitim programı düzenlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunun da iki oturum şeklinde gerçekleştirilen eğitimde, itfaiye personeline ‘Deniz ve Kıyı Tesislerinde Çıkabilecek Yangınlar’ ve ‘Olay Yeri Psikolojisi ve Kriz Yönetiminde Etkili İletişim’ konularında bilgiler verildi. Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdür Vekili Emre Tümer, Mühendis Enver Cem Hodoğlugil ve Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezinden Psikolog Serkan İlhan’ın katkılarıyla düzenlenen eğitim programına 54 personel katıldı. Eğitimin sabahki oturumda “Karada Çıkabilecek Yangınlarla, Deniz, Liman veya Kıyıda Çıkıp Karaya Ulaşabilecek ve Yayılabilecek veya Karada Çıkıp Kıyı, Liman ve Denize Ulaşabilecek Yangınlara Karşı Alınabilecek Önleme, Söndürme ve Kurtarma Tedbirleri Hakkında Yönetmelik” konusunda bilgi verilirken, öğleden sonra iletişimde uyulması gereken kurallar, kriz anında etkin iletişim, etkin dinleme konuları üzerinde duruldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada: “İlimiz olarak uzun bir sahil bandına sahibiz. Bu sebeple birçok marina, çekek yeri, balıkçı barınağı, liman ve benzeri yerler sorumluluk alanımıza giriyor. Bu eğitimde buralarda çıkan olaylara nasıl müdahale edilmeli, bu konuda yetkimiz var mı, müdahale edersek veya etmez isek sonuçları ne olur? sorularının cevaplarını bulacağız. Öğleden sonraki oturumda ise olaylara müdahale, sevk ve idare ederken halka davranış tarzımız ve kriz anında yapmamız gerekenler konusunda bilgiler alacağız.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Gerçekleştirilen bütün hizmet içi eğitimler, ilgili personel için kapsamlı şekilde mevzuatları çerçevesinde düzenlenmekte olup, kaliteli hizmet anlayışı ile personelimizi eğitimli ve daha etkin kılmak bu tür eğitimleri yapmaktaki amacımızdır.”