Meclis Canlı

Büyükşehir’den Destek Kart


22.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında çok önemli bir hizmet olan “Destek Kart” projesini hayata geçirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha hızlı, daha güvenilir ve düzenli yardım etmek ve destek olmak için Destek Kart Projesi’ni başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Destek Kart Projesi ile, Muğla il genelinde Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat eden, sosyal inceleme görevlilerinin incelemesinden sonra sosyal yardım almasına karar verilen vatandaşlara 150 TL-250 TL limitli Destek Kart verilecek. Vatandaşlar Muğla Büyükşehir Belediyesi Destek Kart ile pos cihazı bulunan her yerden gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Destek Kart Projesi imza töreninde konuşan Vakıfbank Bölge Müdürü Adem Terbillioğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Destek Kart ile yardım alacak vatandaşların sosyal ve ekonomik hayattan kopmayacaklarını ve ihtiyaçlarını kendi istekleri doğrultusunda karşılayabileceklerini söyledi. Destek Kart’ın etkin kullanımı için banka olarak sosyal yardım yapan kurumla bazı kısıtlamaların getirildiğini hatırlatan Adem Terbillioğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile böyle güzel bir hizmette birlikte çalıştıkları için Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Destek Kart Hizmeti için Vakıfbank ile düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Destek Kart Projesi’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir hizmeti olduğunu, Destek Kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara kendi ihtiyaçlarını özgürce belirleyebilme ve giderme imkanı sunduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla ili genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız Muğla Büyükşehir Belediye’mize müracaat ederek Destek Kart hizmetimizden yararlanabilecek. Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu tarafından kriterlere uyan vatandaşlarımıza limiti 150 ile 250 TL arasında değişen Destek Kart’ımız verilecek. Destek Kart ile belli kriterlere uyan yoksulluk sınırındaki ailelere belediyemiz onların istediği yerde harcamaları için bazı kalemler hariç harcama özgürlüğü verecek. Kömür ya da bir takım yardım malzemeleri dağıtmak da sosyal hizmet sayılabilir ama bunu bir üst seviyeye çıkararak şahsın kendi ihtiyacına göre ve hiç kimsenin haberi olmadan ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak, onlara destek olmak için Destek Kart hizmetini başlattık. Destek kart hizmetimiz Muğla’mıza hayırlı olsun.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Destek Kart Hizmeti için Vakıfbank ile düzenlenen imza törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile birlikte, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri, Vakıfbank Bölge Müdürü Adem Terbillioğlu, Vakıfbank Muğla Şube Müdürü Ethem Tüfekçi katıldı.