Büyükşehir’den “Dünya Saati” Etkinliğine Destek

08.03.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, başta iklim değişikliği olmak üzere dünyadaki çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen “Dünya Saati” etkinliğine 19 Mart Cumartesi akşamı yönetim ve ek binalarının dekoratif aydınlatmalarını bir saatliğine kapatarak destek verecek.

2007 yılından beri WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl 172 ülkeden 2 milyar insanın katılımıyla dünyanın en büyük çevre hareketi sayılan Dünya Saati (Earth Hour) etkinliği 19 Mart 2016 Cumartesi günü, 20:30-21:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.Bu bir saatlik süre zarfında, Muğla Büyükşehir Belediyesi yönetim ve ek binalarının güvenlik haricindeki dekoratif aydınlatmalarını kapatarak iklim değişikliği ve çevre sorunlarına karşı farkındalığı artırmak için kampanyaya destek verecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada aynı anda “İklim Değişikliğine Işık Tut” sloganı ile gerçekleştirilecek Dünya Saati etkinliği kapsamında vatandaşları, 19 Mart 2016 Cumartesi Günü 20.30 – 21.30 saatleri arasında bir saatliğine ışıklarını kapatarak kampanyaya destek vermeye davet ediyor.