Meclis Canlı

Büyükşehir’den Eczanelere 44 bin 500 Maske


22.04.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında il genelinde bulunan 441 eczaneye ikinci etapta 22 bin 500 adet maske dağıttı. İki hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi eczanelere toplam da 44 bin 500 adet maske dağıtmış oldu.

Eczanelere İkinci Etap Maskeler Dağıtıldı

Çin’de başlayıp Avrupa’yı saran son olarak Türkiye’yi de etkisin altına alan koronavirüs salgını ile ilgili Muğla il genelinde önlemler arttırılarak devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi daha önce başlattığı halk pazarlarının giriş yerlerinde ve toplu taşıma araçlarında maske dağıtımına devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların maskeye daha rahat ulaşmasını sağlamak amacı ile il genelinde bulunan 441 eczaneye 22 bin adet maske dağıtımını gerçekleştirmişti. Büyükşehir ekipleri il genelinde bulunan eczanelere ikinci etap maske dağıtımını da gerçekleştirdi. İkinci etap dağıtımında il genelinde 22 bin 500 maske vatandaşa dağıtılmak üzere eczanelere ulaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi iki hafta içerisinde eczanelere toplam 44 bin 500 maske dağıtmış oldu.

Başkan Gürün: "Halkımızın Sağlığı Bizim İçin Önemli"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Koronavirüs salgınına karşı önlemlerimizi arttırarak çalışmalara devam ediyoruz. İl genelinde yaptığımız dezenfeksiyon çalışmalarının ardından halk pazarlarında ve toplu ulaşım araçlarında vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımız devam etmekte. Öte yandan vatandaşlarımızın maskeye daha rahat ve hızlı ulaşabilmesi için il genelinde bulunan 441 eczanemize iki etapta toplam 44 bin 500 adet maskenin dağıtımını tamamladık” dedi.