Meclis Canlı

Büyükşehir’den Engelleri Kaldıran Hizmet


20.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Engelleri Kaldıralım” projesi kapsamında kısa bir süre önce il genelinde hizmet vermeye başlayan Engelli Nakil Araçları engelli vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2015 Aralık ayından itibaren il genelinde hizmet vermeye başlayan 5 adet engelli nakil aracıyla bugüne kadar toplam 96 engelli vatandaşa hizmet verildi. Engelli nakline uygun tüm donanım ve teknolojik özelliklere sahip araçlarla engelli vatandaşlar evlerinden alınarak uzman personel eşliğinde sağlık kuruluşlarına, sosyal aktivite alanlarına ve resmi kurumlara götürülüyor. Engelli vatandaşlar ve yakınları, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti ile sosyal yaşamda daha fazla yer alabildikleri için memnuniyetlerini dile getirdiler.



“Engelli Bireylerin Yaşamın Her Alanında Yer Almaları İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, engelli bireylerin yaşamın her alanında rahatça yer alabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm gayretleri ile çalıştıklarını söyledi. Hacı Koç; “Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde var olabilmeleri için hizmet veriyoruz. Engelli nakil araçlarımızla engelli vatandaşlarımızı evlerinden alarak hastaneye, okula, sosyal aktivite alanlarına rahat bir şekilde gitmeleri için yardımcı oluyoruz. Kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan araçlarımızla il genelinde toplam 96 engelli vatandaşımıza hizmet verdik. Bu sayının ilerleyen günlerde katlanarak artması için çalışmalarımız sürüyor. Daire Başkanlığımız bünyesinde hizmet veren Engelli Masasının uzman personeli engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları konusunda çalışmalar yapıyor. Vatandaşlarımız da Büyükşehir Belediyemizin resmi web sitesi olan www.mugla.bel.tr  adresinde oluşturulan Engelli Dostu Muğla sekmesinden bizlere talep ve isteklerini iletebilirler. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.