Meclis Canlı

Büyükşehir’den Engelliler için Engelsiz Adımlar


08.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda bedensel ve zihinsel olarak engelleri olan vatandaşlarımızın sosyal hayat içinde var olabilmeleri, kendilerini normal bir birey olarak hissetmelerini sağlamak için hepimize sorumluluk düşüyor. Engelleri ortadan kaldırmak, engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, onların toplum içinde normal bireyler gibi hissetmelerini sağlayıcı önlemleri ve tedbirleri almak devletin ve yerel yönetimdeki bizlerin en önemli vazifelerinden olmalıdır. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak görev ve sorumluluk alanımız içerisindeki birçok noktada engelleri ortadan kaldırmak ve engelli vatandaşlarımıza hizmet götürmek için ayrı bir gayret gösteriyor ve engelli vatandaşlarımız için engelsiz adımlar atıyoruz. Bunlar;

 -Toplu taşıma araçlarımızın tamamına yakınında engelli rampası mevcut.

-Engelli vatandaşlarımız için evde bakım ve kişisel bakım hizmeti veriyoruz.

-Engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımlar yapıyoruz.

-Engelli çocuklarımız için Engelleri Sporla Aşalım Spor etkinliğini düzenliyoruz. -Engelli vatandaşlarımızı kamuda çalıştırılması konusundaki yasa ve yönetmeliklere uyuyoruz.

-Kamu binalarımız, iş yerleri, cadde, sokak ve kaldırımlarımızı mevzuat çerçevesinde engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla hareket edebileceği şekli ile düzenliyoruz.

-Proje aşamasında da engelli vatandaşlarımıza günlük hayatta rehber olacak Engelli Rehber Kitabı çalışmamız olacak.

-Önemsediğimi ve 2 ay içerisinde hayata geçireceğimiz engelli vatandaşlarımızı sosyal hayata dahil etme ve sağlık kurumlarına nakilleri için ilçelerimizdeki hizmet noktalarımızda özel donanımlı engelli nakil araçları hizmeti sunacağız.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Engelliler Haftası mesajında; “Hepimiz birer engelli adayıyız, önce engeller konusunda zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmalıyız. Engelli vatandaşlarımızı sosyal, kültürel, spor gibi alanlara yönlendirilerek toplum içinde görünür olmalarını sağlayabilmeliyiz. Ülkemizde birçok engelli vatandaşımız doğru yönlendirmeler ve sosyal aktiviteler ile birçok başarılı çalışmanın altına imza atıyor ve başarılı oluyorlar. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda, sevgi ve özveriyle bütün engellerin ortadan kalktığı, engelsiz günler diliyorum.” dedi.