Meclis Canlı

Büyükşehir’den “Engelsiz Gezi”


11.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin sosyal hayata daha rahat adapte olmaları için yaptığı etkinlikler kapsamında İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkına gezi düzenledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın il genelinde faaliyet gösteren Engelli Dernekleri ile birlikte organize ettiği “Engelsiz Gezi’ye” çok sayıda engelli çocuk ve aile katıldı. Menteşe, Marmaris, Milas ve Bodrum ilçelerinden geziye katılan çocuklar ve aileler gönüllerince eğlenerek güzel bir gün geçirdiler. Aileler, bu tarz organizasyonlar ile farklı ilçelerden gelen engelli çocuklar ve ailelerini tanıma fırsatı bulduklarını ve kendilerine bu imkanı tanıyan Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ettiklerini söylediler.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, “Engelli Dostu Muğla” için bir çok çalışma ve proje yaptıklarını söyledi. Koç; “Engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin daha çok sosyal yaşama katılabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak gayretle çalışıyoruz. Düzenlediğimiz etkinlik ve gezi programlarıyla farklı ilçelerdeki engelli çocuklarımızı ve ailelerini bir araya getiriyor birbirlerini tanıma ve kaynaşma fırsatı sağlıyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için kısa süre önce başlattığımız ve engelli nakline uygun tam donanımlı, teknolojik özelliklere sahip 5 adet engelli nakil aracıyla il genelinde bugüne kadar 430 engelli vatandaşımıza hizmet verdik. Engelsiz bir Muğla için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” dedi.