Meclis Canlı

Büyükşehir’den Etik Davranış İlkeleri Broşürü


26.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığınca, 25 Mayıs Dünya Etik Günü etkinlikleri kapsamında kurumsal etik kültürününün gelişimine katkı sağlamak ve personelde etik davranış ilkeleri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla  hazırlanan “Etik Davranış İlkeleri Broşürü” yayımlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Büyükşehir Belediyemizde etik kültürünü yerleştirmek, personelimizin görevlerini yürütürken uymaları gereken etik davranış ilkelerini belirlemek ve bu ilkelere uygun davranış göstermeleri açısından onlara yardımcı olmak için ilgili mevzuat esaslarına göre bir yıl önce Etik Komisyonumuzu oluşturduk. Komisyon çalışmaları neticesinde verdiğimiz eğitimler ve hazırladığımız yayınlarla personelimize etik konusunda yol gösterici olduk ve son olarak da bu broşürü yayınlamak suretiyle çalışmalarımıza bir yenisini ekledik” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yayınlanan broşürün önsözünde; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Muğla’da vatandaşlarımıza birçok alanda hizmet veren büyük bir aileyiz. Muğla gibi 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümüne sahip, yüzde 68’i orman, 1479 kilometre kıyı şeridine, birbirinden değerli 13 ilçeye sahip Muğla’mızda yerel yönetimler olarak vatandaş odaklı hizmetleri siz değerli mesai arkadaşlarımızla birlikte yürüyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi çatısı altında vatandaşlarımızı birebir ilgilendiren hizmetlerle gerek vatandaşlarımızın kurumlarımıza gelmesiyle, gerek ekiplerimizin vatandaşlarımızın evlerine, iş yerlerine gitmesiyle, gerekse telefon, faks, sosyal medya gibi araçlarla sürekli vatandaşlarımızla iletişim ve temas halindeyiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurundan, işçisine kadar herkes kurumumuzla vatandaşlarımız arasındaki en önemli bağdır. Vatandaşların oyları ile göreve gelmiş yerel yönetimler olarak bütün çalışanlarımızla etik kurallara uygun, tarafsız, meslek ilkelerine bağlı, şeffaf, ayrımcılık yapmadan, nezaket ve saygı çerçevesinde, sevgi, hoşgörü, güler yüzle hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı yürütmeli, Muğla’da yürüttüğümüz kamu hizmetinde hepimizin Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni temsil ettiğimizi unutmamalıyız. Hedefimiz1Muğla1Bir sloganımızda olduğu gibi daha yaşanır, daha çağdaş bir Muğla için Muğla Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.