Meclis Canlı

Büyükşehir’den Evde Hasta Bakımı ve Cenaze Hizmetleri İçin Yeni Araçlar


16.02.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 3 Hasta Nakil Ambulansı, 2 Cenaze Nakil aracı alarak araç filosunu güçlendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 1 Ağustos 2014 tarihinde başlatmış olduğu Evde Hasta Bakım Hizmetinde kullanılmak üzere 3 Hasta Nakil Ambulansını ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden olan Cenaze Nakil Hizmetlerinde kullanılmak üzere de 2 cenaze nakil aracını bünyesine kattı.

Araçların tanıtımında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, alınan yeni araçların Muğla ili genelinde kullanılacağını, yeni alınan araçlar sayesinde vatandaşlardan büyük destek gören evde hasta bakım hizmetinde hastaların daha kolay nakledileceğini söyledi. Hacı Koç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz Evde Hasta Bakım Hizmeti’nin bir parçası olan hasta nakil hizmetleri için 3 hasta nakil ambulansımız araç filomuza katıldı. Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edilen son teknoloji ile donatılmış bu araçlar Menteşe, Ortaca ve Fethiye ilçelerimizde görev yapacak. Vatandaşlarımızdan çok talep aldığımız diğer bir hizmetimiz cenaze nakilleri için de iki yeni aracımız devreye girdi.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, araçların tanıtımında yaptığı konuşmada, vatandaşların en acılı, en sıkıntılı zamanlarında yanlarında olmanın ve acılarını en aza indirmek için gerekli hizmetleri vermenin önemli olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Büyükşehir Belediyemizin araç filosuna Evde Hasta Bakım Hizmeti’nde kullanılmak üzere 3 hasta nakil ambulansı, cenaze hizmetlerimizde kullanılmak üzere de 2 cenaze nakil aracı kattık. Bu araçlarımıza hiç ihtiyaç duyulmamasını temenni ediyorum ama hastalıkta, ölümde hayatın bir gerçeği. Bu nedenle vatandaşlarımızın en acılı, en sıkıntılı zamanlarında yanlarında olmak ve acılarını paylaşmak için gerekli hizmetleri vermek zorundayız. Yaptığımız bu hizmetleri ilçe belediyelerimizle birlikte koordine ediyoruz. Yaz mevsimine kadar hizmetlerimizi en üst seviyeye çıkararak Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanlarını daha da genişleteceğiz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere alınan 3 Hasta Nakil Ambulansı acil tıbbi müdahale gerektirmeyen hastaların evden hastaneye, ilçe hastanesinden il merkezindeki hastanelere nakil hizmetlerinde kullanılacak. Yatağa bağımlı, ulaşımda güçlük çeken, yaşlı, engelli hastaların nakli için kullanılacak bu araçlar, ana sedye, vakum sedye, kombinasyon sedye, portatif vakum aspiratörü, oksijen sistemi, tansiyon aleti, şişme atel kiti, canlandırma ünitesi, defibrilatör cihazı, temel tıbbi malzeme çantası gibi teknik özelliklere sahip ve iki hasta nakline elverişli şekilde tasarlandı. Yeni alınan Cenaze nakil araçları da aynı anda 4 cenaze taşıyabilecek kapasitede ve il dışına da hizmet verebilecek.