Meclis Canlı

Büyükşehirden Fethiye’de su kaynağı çalışması


26.06.2018

Fethiye İlçesi Yakacık Mahallesinde yaşanan su sorunu, Muğla Büyükşehir Belediyesinin su kaynaklarında yaptığı çalışmayla birlikte çözüldü. Bölgeye verilen su miktarı 3 kat arttırılarak yaz aylarında artan su sıkıntısı giderildi.

Fethiye İlçesinin birçok noktasında mevcut su problemlerini ortadan kaldırmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü son olarak Yakacık Mahallesinde çalışma yaptı. Özellikle yaz aylarında kullanımın artması ve su kaynaklarındaki seviyenin azalması nedeniyle bölgeye yeterli miktarda su verilemiyordu. Bu nedenle Mahallede incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri su miktarının arttırılması için çalışma başlattı. Su kaynaklarında yapılan yenileme ve bakım onarım çalışmalarından sonra Mahalleye verilen su miktarı yaklaşık olarak 3 kat arttı. Bunun yanı sıra su kaynakları da temizlenerek daha hijyenik hale getirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, yaz sezonunda vatandaşların su sıkıntısı yaşamaması için çalışmaların arttığını vurguladı. İlimizin birçok noktasında yoğun bir çalışma temposunun içine girdik diyen Ülgen, “Özellikle yaz aylarında turizmden kaynaklı nüfuslarında yoğun artış olan Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerimizde de çalışmalarımız artarak devam ediyor. Son olarak Fethiye İlçemizin Yakacık Mahallesinde yaz aylarında su ıkıntısı yaşanması üzerine bölgenin suyunu yaptığımız çalışma ile 3 kat arttırdık. Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda insanın en önemli yaşam kaynağı olan su ihtiyacının kesintisiz sağlanması için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.