Meclis Canlı

Büyükşehir’den Fethiye’ye 54 milyonluk Yatırım Daha


19.08.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi,  Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi 2. Etap Yapım İşi kapsamında KDV dâhil 54 Milyon TL maliyet ile 25 Bin Metreküp/Gün kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini 50 Bin Metreküp/Gün kapasiteye çıkarıyor.

Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi 2.Etap Yapım İşi için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ve yüklenici firma arasında imzalar atıldı. 65 Milyonluk Fethiye Hisarönü-Ovacık kanalizasyon yatırımından sonra Büyükşehir Belediyesi Fethiye ilçesine 54 Milyon TL daha yatırım yapıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kapasite artırım çalışmaları sonucunda 125 Bin kişilik nüfusa hitap eden Fethiye AAT, 250 Bin kişilik nüfusa hitap edecek ve Fethiye ilçesinin en az 20-25 yıllık arıtma ihtiyacı karşılanmış olacak.  Yapımı devam eden Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hatları da kapasitesi arttırılan arıtmaya bağlanacak.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Fethiye’de altyapı yatırımları ile dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, denizi ve çevresi daha temiz Fethiye için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 127 Milyonluk alt yapı yatırımının ilk hamlesi olarak 65 Milyon TL’ye Hisarönü-Ovacık kanalizasyon şebeke ve kollektör hattı yapımının startını veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 54 Milyon TL yatırım ile Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini iki katına çıkarıyor.

Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi kapasitesi iki katına çıkartılırken aynı zamanda da mevcut tesisteki elektro-mekanik sistemlerin de yenileme ve iyileştirme işlemleri de gerçekleştirilecek. Bunun sonucunda Fethiye AAT’nin standartlara uygun çıkış suyu daha temiz bir deşarj yapma imkanı sağlayacak. Böylece arıtılan sular yeşil alan sulamalarında kullanılabilecek kalitede olacak.

Başkan Gürün; “Güzel Fethiye’mize yakışan bir hizmet daha hayata geçiyor”

Fethiye AAT 2.Etap Yapım işi imza töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün vatandaşlara söz verdikleri ve Muğla’nın ihtiyacı olan altyapı yatırımlarına devam ettiklerini söyledi ve atılan imzalarla Fethiye ilçesine 54 Milyon TL’lik daha yatırımı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Güzel ilçemiz Fethiye’nin Atıksu Arıtma Tesisi 2.Etap yapım işi için imzaları attık. Mevcut arıtma tesisinin kapasitesini iki katına çıkartıyor ve tesisteki elektro-mekanik sistemlerin yenileme ve iyileştirme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Yapımına devam ettiğimiz 65 Milyonluk yatırım olan Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hatlarının da bağlanacağı Atıksu Arıtma tesisi Fethiye’mizin 20 yıllık arıtma ihtiyacına göre planlandı. Ayrıca iyileştirme çalışmalarından sonra arıtmadan elde edilen su yeşil alan sulamalarında kullanabilecek nitelikte olacak. Bugün imzaları attığımız 54 Milyonluk yatırım 2.Etap kapasite artışı için Fethiye ilçemizde Belediye Başkanı’mız Alim Karaca ve hemşehrilerimizin katılımı ile uygun bir tören yapacağız.” dedi.

Başkan Gürün; “Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri, Muğlamızın ihtiyacı olan hizmetleri gerçekleştirmenin, bu özel şehre hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.”

Muğla’nın altyapı yatırımı olarak 6-7 Milyar civarında büyük yatırımlara ihtiyacı olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Gürün dünya bankasından sağladıkları kredilerle önem ve aciliyet gerektiren ilçelerdeki altyapı ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Başkan Gürün; “Muğlamızın yerleşik nüfusu yaklaşık 983 bin civarında. Özellikle yaz aylarında nüfusumuz 5 Milyon rakamına dayanıyor. Büyükşehir olarak altyapı yatırımlarında yazlık nüfusumuza göre yatırım yapıyoruz. Dünya Bankası’ndan sağladığımız 83 Milyon Euroluk krediyle altyapı projelerimizin büyük kısmını başlattık. Muğlamızın 6-7 Milyarlık altyapı yatırımına ihtiyacı var. Bu yatırımları sadece yerel yönetimlerden beklememek gerekiyor. Turizm ve çevre bakanlığının da devreye girmesi lazım.

Fethiyemiz için imzaladığımız 54 Milyon TL’lik yatırım gibi Bodrum Turgutreis Arıtma tesisi için de imzalar atıldı ve değerlendirme aşamasında. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri, Muğlamızın ihtiyacı olan hizmetleri gerçekleştirmenin, bu özel şehre hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.