Meclis Canlı

Büyükşehir’den Gençliğe ve Spora Bir Yatırım Daha


18.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça İlçesi Cumalı Mahallesinde 309 bin 125 liralık yatırım ile tamamladığı halı sahanın açılışını gerçekleştirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Datça İlçesi Cumalı Mahallesinde yapımı tamamlanan halı saha ve tesis, Datçalı vatandaşların hizmetine sunuldu. Cumalı Halı Sahası’nın açılış törenine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP 22. Dönem Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Datça Hava Radar Mevzi Komutan V. Hakan Uçar, Datça İlçe Jandarma Komutanı Turan Coşkun, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, Datça önceki dönem Belediye Başkanı Şener Tokçan, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Datça İlçesi Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, Datça Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Cumalı Halı Sahasının vatandaşların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. İnan; “Datça İlçemizin Cumalı Mahallesinde 5.850 metrekarelik alanda yapımı tamamlanan halı saha ve müştemilat binamızda 2 soyunma odası, 1 kafeterya, 1 bay ve 1 bayan seyirci tuvaleti bulunuyor. Yaklaşık 309 bin 125 liralık yatırım ile tamamlanan halı saha ve tesisimizde Betçe Yarımadası olarak bilinen bu bölgedeki gençlerimiz ve çocuklarımız spor yapma imkanı bulacak. Çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak spor kültürünü oluşturmayı hedefleyen hizmetlerimiz ve yatırımlarımız devam edecek. Halı sahamız Datçamıza hayırlı olsun.” dedi.



“Bu Tesis Sayesinde Büyük Kulüplere Sporcu Kazandıracağımıza İnanıyorum”

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan bu tesis sayesinde büyük spor kulüplerine sporcular kazandıracaklarına inandığını söyledi. Uçar; “Bu gün çok mutluyum. Bu yöreye halı saha yapılması için çok mücadele verdik ancak İl Özel İdaresi zamanı maalesef yapılmadı. Bu yörenin insanı gerçekten sporu çok seviyor ve onların spor yapabilmeleri için bir alana ihtiyaçları vardı. Büyükşehir Belediyemiz kısa süre içerisinde bu ihtiyacı gidererek halı saha yapımını tamamladı ve gençlerimizin hizmetine sundu. Datçamıza bu tesisi kazandıran başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e, Datça önceki dönem Belediye Başkanımız Şener Tokçan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.



“Muğlamızı Her Branşta Başarıyla Temsil Edecek Sporcular Yetiştirmek İçin Gayretle Çalışıyoruz”

Cumalı Halı Saha açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde gerek spor tesisleri gerekse teknik ve malzeme destekleriyle sporun ve sporcunun her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Başkan Gürün; “Muğlamızı her branşta başarıyla temsil edecek sporcular yetiştirmek için bir çok hizmet ve yatırım yapıyor, yapmaya da devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerimizde spor alanları, büyük spor tesisleri, yüzme havuzları, kültür merkezleri gibi çok çeşitli yatırımlar için projelerimiz hazırlandı. 2014-2015 yıllarında spor alanında il genelinde 1 milyon 718 bin liralık yatırım ile yeni sahalar, sahaların bakım ve onarımları gibi bir çok alanda çalışmalar yaptık. 2016 yılında da bu yatırımlarımız artarak devam edecek. İlçelerimize futbol, basketbol, voleybol sahaları, spor salonları, tenis kortları, yarı olimpik yüzme havuzları yapımı için  2016 yılında 19 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz. Cumalı halı sahamızın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve Datçamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.