Meclis Canlı

Büyükşehir’den Güvenli Yollar İçin KORUYUCU Önlem


12.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla genelinde daha güvenli yollar için koruyucu olarak bilinen çelik bariyer çalışmalarına başladı.



 Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri, keskin viraj, şarampol ve uçurumun bulunduğu yol kenarlarında 'koruyucu' olarak da bilinen çelik bariyerler ile çevre çalışmasına Datça Palamütbükü yolu ve Ula Göleti yolunda başladı. Özellikle yaz aylarında araç trafiğinin yoğun olduğu Datça Palamütbükü yolunda 2300 metre oto korkuluk çalışmasını kısa sürede tamamlayan ekipler, Ula göleti yolunda da 680 metre oto korkuluk çalışması yaptı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç Muğla ili genelinde daha güvenli, modern yollar için ekiplerin aralıksız çalışmalarını devam ettiğini, Muğla genelinde gerekli yerlere toplamda 78,7 kilometre çelik bariyer, (oto korkuluk) çalışması yapacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki yollarda ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenli ve modern yollarda seyahat etmesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Özellikle keskin virajlı, uçurumlu yollarda yol kenarlarına koruyucu dediğimiz çelik bariyerler (oto korkuluklar) yaparak bu yolları daha güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. Kısa sürede Datça ve Ula’da 2980 metre oto korkuluk çalışmasını tamamladık. Datça Palamütbükü yolu üzerinde U katozlu çelik bariyer  ‘oto korkuluk’ döşeme çalışmaları devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki yollarda 2016 yılında 78 kilometre yolda oto korkuluk çalışması yapacağız.” dedi.