Meclis Canlı

Büyükşehir’den Haşere İle Mücadelede Koordineli Çalışma


30.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi kontrolünde Muğla genelinde uzman eğitmenler ve ekipler tarafından yürütülmekte olan haşere ile mücadele eğitimine katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla genelinde yürütülmekte olan Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr. Nurper Güz’ün koordineli destek verdiği  haşere ile mücadele, tür tayini çalışmaları toplantısına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de  katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, eğitimde katılımcılara ve personeline 2014-2015’de Muğla genelinde haşere ile mücadele alanında yapılan çalışmaları anlatarak, 2016 yılında da konunun uzmanlarından her türlü desteği alarak Muğla’da bilimsel verilere dayanan çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Muğla’da 220 personel, 12 uzman ve 63 araçla 12 ay boyunca sivrisinek ve haşerelerle mücadelenin devam ettiğini söyleyen Hacı Koç, ayrıca vatandaşlara haşere ile mücadele için bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söyledi.



“Büyükşehir’in Eğitimli ve Uzman Ekipleri Büyük bir Özveri İle Çalışıyor”

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof.Dr.Enver Durmuşoğlu, Muğla’nın coğrafi yapısı, ormanlık alanları, sazlıkları ile sivrisinekler için ideal bir yaşam alanına sahip olduğunu söyledi ve Muğla’da yaptıkları tür tayinleri, üreme alanları gibi bilimsel çalışmalar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 220 eğitimli ve donanımlı personelinin özverili çalışmalarıyla Muğla’da sivrisinekten uzak, sağlıklı bir çevrenin oluşacağını söyledi. Prof.Dr.Enver Durmuşoğlu; “Muğla Büyükşehir mücavir alanlarında sivrisinek türlerinin üreme alanları ve mevsimsel değişikliklere göre belirlenmesi alanlarında çalışmalar yapıyoruz. Sivrisinek önemli bir vektör. Dünyada 3500 civarında türü biliniyor. Türkiye’de 57-62 arasında tür olduğu araştırmacılar tarafından biliniyor. 150’den fazla abrovirüs taşıyan bu haşerelerin Muğla’daki durumu nedir bir çalışma planladık. Muğla sahip olduğu doğası, ormanları, sazlık alanları ile sivrisinekler için ideal bir ortama sahip. Muğla’da tür tayinleri, üreme alanları gibi bilimsel çalışmalar ve Büyükşehir Belediyesi’nin uzman, eğitimli personelinin canla başla çalışmaları ile haşereden uzak, sağlıklı bir çevre için emek veriliyor.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde devam eden haşere ile mücadelede uzman görüşlerine, bilimsel çalışmalara, çevreci ilaçlara önem verdiklerini söyledi ve vatandaşların çevresi, doğası ve havasıyla eşsiz bir şehir olan Muğla’da rahat ve huzurlu yaşaması için her türlü çalışmanın eksiksiz yapıldığını belirtti.