Meclis Canlı

Büyükşehir'den Havaalanı Taşımacılığı'na 8 Takviye


29.05.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi havaalanı taşımacılığında kullanılmak üzere 8 yeni otobüsü filosuna kattı.

Türkiye’nin iki havaalanına sahip iki ilinden biri olan Muğla’da havaalanı taşımacılığında kullanılmak üzere alınan 13 metrelik 8 yeni otobüsün tanıtımı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alanda gerçekleştirildi. Otobüs tanıtımına Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP Muğla il ve ilçe başkanları, CHP Muğla Milletvekili adayları, muhtarlar, vatandaşlar ve otobüs firmasının yetkilileri katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanında görev ve sorumluluklarından olan ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 2014 Ağustos ayında başlattığı MUTTAŞ Havaalanı taşımacılığı ile Milas-Bodrum ve Dalaman Havaalanlarından bugüne kadar 2 Milyon 187 Bin 203 yolcu taşındı. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından önce havaalanı yolcu taşımacılığını tek şirket yapıyor, belirli ilçelere havaalanı yolcusu taşıyordu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas-Bodrum Havaalanları için Bodrum, Milas, Yatağan, Menteşe, Dalaman havaalanı yolcuları için Fethiye, Ortaca, Köyceğiz, Marmaris ve yaz aylarında Datça seferlerini başlattı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören havaalanı taşımacılığı için 8 adet yeni otobüs Muğla Büyükşehir Belediyesi filosuna katıldı.

Başkan Gürün; “Vatandaşlarımızın bir teşekkürü, sağolun demesi, hizmetlerden memnuniyeti bizlerin en büyük mutluluğu.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüslerinin tanıtımında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye’nin doğal güzellikleri, birbirinden değerli ilçesi ile en önemli şehirlerinden biri olan Muğla’da vatandaşların memnuniyeti, gülümsemesi için hizmetleri bir bir gerçekleştirdiklerini söyledi ve yollara çıkacak yeni otobüslerin mutlulukla, güzel yolculuklar için kullanılmasını diledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunda iki havaalanı olan ilimizde havaalanı taşımacılığı ile ilgili çok sayıda vatandaşımızdan talep geldi. Yasaların bize verdiği yetkilerden biri olan ulaşımla ilgili çalışmaları başlattık. 13 ilçesi olan Muğlamızda her vatandaşımızın tek şirketin elinde olan bu hizmetten yararlanamadığını belirledik. 2014 Ağustos ayında İstanbul ile birlikte iki havaalanına sahip tek il olan Muğlamızda havaalanı taşımacılığı hizmetini vermeye başladık. Milas-Bodrum havaalanı için Milas, Yatağan, Menteşe, Dalaman havaalanı için Fethiye, Köyceğiz, Ortaca, Marmaris ve yaz aylarında Datça ilçemize hizmet veriyoruz. 8 yeni otobüsümüz de daha fazla mutluluk taşımak, güzel yolculuklar için yollara çıkacak. Birbirinden değerli ve dünya markası 13 ilçemizden vatandaşlarımız bu hizmetten memnun. Vatandaşlarımızın bir teşekkürü, sağolun demesi, hizmetlerden memnuniyeti bizlerin en büyük mutluluğu.” dedi.  

“Muğla’ya 931 Milyon TL Yatırım”

Muğla’da bütün hizmetlerde vatandaşı, esnafı düşünerek hareket ettiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye’de birçok belediyenin örnek aldığı ve birincilik ödülü alan ulaşımda dönüşümün buna en güzel örnek olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Ulaşımda dönüşüm il genelinde yüzde 96 oranında tamamlandı. İlk başlarda mesafeli yaklaşılan ve esnafımızın tereddüt ettiği hizmetimizden şu an esnafımız da vatandaşlarımız da çok memnun. Muğla’da bütün hizmetlerimizde vatandaş odaklı hareket ediyoruz. Muğlamıza bugüne kadar 931 Milyon TL yatırım yaptık. Muğlalı hizmetin en iyisini hak ediyor.” dedi.