Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kaçak Hafriyat Dökümüne İzin Yok


08.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Çevre Dostu Muğla” için il genelinde kaçak hafriyat dökümü ile ilgili denetimlerine ve yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından “Hafriyat Yönetim ve Takip Sistemi” yazılım uygulaması hayata geçiriliyor. Hafriyat Yönetim Sistemi ile İl genelinde hafriyat işlerinin kayıt altına alınması, yasal belgelerin mevzuata uygun düzenlenmesi, döküm sahalarının yönetilmesi, diğer sistemlerle entegrasyonun sağlanması ve gelişmiş raporlama ile hızlı veri erişimin sağlanması hedefleniyor. Yazılım sisteminde ilçe belediyelerinin merkez yazılımla entegre şekilde çalışabilmelerine sağlayan İlçe Belediye Modülü bulunuyor. Bu modül ile ilçe belediyeleri izin bilgileri merkez tarafından onaylanmış olan firma ve araçlar için kendi hizmet alanlarında bulunan hafriyat operasyonları için “Hafriyat Taşıma Kabul” belgeleri düzenleyebiliyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi olarak yetki ve sorumluluk alanlarımız dahilinde kaçak hafriyat dökümünü engellemek için çalışmalar yapıyoruz. “Hafriyat Yönetim ve Takip Sistemi” yazılımı ile birlikte ilçe belediyelerimiz ile entegre bir şekilde çalışarak il genelinde çevre için büyük bir sorun teşkil eden kaçak hafriyat dökümünün önüne geçeceğiz. “Çevre Dostu Muğla” için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.”