Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kediler İçin Kışa Hazırlık


23.10.2020


Sokakta yaşayan can dostların her mevsim özgürce yaşamlarını sürdürebilmeleri için mücadele veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, yavru ve engelli kedilerin zorlu kış şartlarından etkilenmemesi için kedi parkındaki kedi evlerini kışa hazırlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kış aylarının yaklaşması ile birlikte kedilerin soğuk ve yağışlı havalardan etkilenmemesi için kolları sıvadı. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Geçici Hayvan Bakımevindeki Kedi Parkı içerisinde bulunan kedi evleri özellikle yavru ve engelli kediler için kış aylarına uygun hale getirildi.


Kar, yağmur ve rüzgâr gibi olumsuz hava şartlarına karşı korunaklı hale getirilerek hazırlanan kedi evleri, hem genişliği, hem sıcak tutmasıyla kedilerin rahat bir kış geçirmesi sağlanıyor. Öte yandan aynı anda birçok kedinin barınabildiği evlerin zemini de talaşlar ve halılar ile kaplanarak ortamın sıcak kalması sağlanıyor. Doğal yaşam alanları ile dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde hayvanların sağlığı ve huzuru için her türlü imkân sağlanıyor.