Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kırsal Kalkınmaya Bir Destek Daha


11.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma alanında yaptığı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın başlattığı ‘’ Muğla Kırsal Kalkınma Potansiyelinin Belirlenmesi” projesinin paydaşları olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından vatandaşları bilgilendirme ve eğitim çalışmaları başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantıları Milas İlçesi Kapıkırı,  Ortaköy ve Bozalan Mahalleleri, Kavaklıdere İlçesi ve Yatağan İlçesi Turgut Mahallelerinde düzenlendi. Bilgilendirme toplantılarında vatandaşlara uzman personel tarafından kırsal kalkınma ile ilgili yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verildi.



“Tarım ve Turizmin İç İçe Olduğu Kent Muğla”

Vatandaşların talep ve istekleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman her alanda destek olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan; “İl genelinde kırsal kalkınmayı en iyi noktaya taşımak için tüm hızıyla çalışan teknik ekibimiz sürekli arazide üreticilerimizle birlikte olarak her türlü desteği sağlıyor. Düzenlenen bilgilendirme toplantılarında vatandaşlarımıza Muğla İli genelinde artan turizm faaliyetlerinin kırsal alanlara entegre olmasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Tarım ve Turizmin iç içe olduğu bir kent Muğlamız için ve kırsaldaki üreticilerimizin bu durumdan en iyi şekilde yararlanabilmelerini sağlamak adına çalışmalar yapmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.



Düzenlenen bilgilendirme ve eğitim toplantılarına Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden akademisyenler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik personeli, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.