Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kırsal Mahallelerde Spor Atağı


14.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için yaptığı çalışmalarına ve projelerine kırsal mahallelerde de devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Datça İlçesi Cumalı Mahallesinde halı saha ve prefabrik müştemilat binası yapımına başlandı. Yüklenici firma ile imzalanan sözleşmenin ardından yapımına hız verilen halı saha, 7’şer kişilik 2 takımın oynayabileceği ölçülerde standartlara uygun olarak projelendirildi. Halı saha ile birlikte yapımı devam eden prefabrik müştemilat binasında soyunma odaları ve kafeteryada yer alacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Datça ilçemize 30 km uzaklıkta bulunan Cumalı mahallemize yapılmakta olan bu halı sahamız ile kırsal mahallelerde yaşayan gençlerimiz ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spor yapma alışkanlığı kazanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca Cumalı mahallemize yakın yerleşim yerlerinde bulunan Yaka, Yazı, Sındı ve Mesudiye gibi mahallelerimizde yaşayan gençlerimiz de bu tesisten faydalanabilecekler. Kırsal mahallelerimize yönelik bu tür spor tesislerini gençlerimizin hizmetine sunmak için çalışmalarımız devam edecek.”