Büyükşehir’den Kırsala Bir Hizmet Daha

02.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelere hizmet için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası yangın olayına ilk müdahalenin gecikmeden yapılabilmesi için kırsal mahallelere yangın söndürme tankeri dağıtımına devam ediyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Menteşe Grup Amirliği tarafından Menteşe İlçesi Esençay Mahallesinde ki eski yangı söndürme tankeri yenilenerek mahalle muhtarlığına teslim edildi. İtfaiye ekipleri, mahalle sakinlerine yangın söndürme tankerinin kullanımını uygulamalı olarak göstererek olası yangın durumlarında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İl genelinde kırsal mahallelere bugüne kadar toplam 68 yangın söndürme tankeri dağıtık ve ilerleyen günlerde de tanker dağıtımına devam edeceğiz.  Yapılan bu tanker teslimatlarında hem mahalle sakinlerini yangın konusunda bilinçlendiriyoruz hem de olası yangın olayına ilk müdahalenin gecikmeden yapılmasını sağlıyoruz. Bu çalışmalar ile il genelinde olası yangın riskini en asgariye indirmeyi amaçlıyoruz.’’