Büyükşehir’den Lodos Uyarısı

06.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı şiddetli yağış ve lodos rüzgârlarına karşı vatandaşları uyardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, meteorolojiden alınan bilgiye göre Perşembe günü başlayıp Cuma günü etkisini kaybedecek olan şiddetli yağış ve rüzgârlara karşı tedbirlerini alması için vatandaşları uyardı. Soba kullanılan evlerde, yanan sobalar, yatmadan önce tamamen söndürülmeli ve içindeki yanmış, yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemeler dışarıya çıkartılmalıdır. Sobalarda kömür ve tutuşturma işlemi için uygun malzeme kullanılmalıdır. Kömür tam tutuşmadan soba uyutulmamalıdır. Sobadaki ateşin üzerine kömür ilave edilmemesi, dolu kova ile değiştirilmesi gerekir. Sobanın hava girişleri tamamen kapatılmamalıdır. Bacalar düzenli aralıklarla temizlenmeli, açık tutulmalı, hava akımına ulaşacak şekilde çevre yapılardan yükseltilmelidir. Gerekirse aspiratörler kullanılmalıdır. Soba borusu ve dirsekleri belli periyotlarda temizlenmelidir. Kazanlar (Soba) TSE standartlarına uygun olmalıdır. Ayrıca oluşabilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve çatı uçması gibi durumlara karşı tedbirli olunmalıdır. Geçmiş yıllarda yaşanan üzücü olayların yaşanmaması için herkesin dikkatli olması gerekiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’Muğla Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı olarak geçtiğimiz yıllarda yaşanan üzücü olayların bu sene de yaşanmaması için vatandaşların önceden tedbir almalarını istiyoruz. Vatandaşlar kesinlikle ama kesinlikle akşam yatmadan önce sobalarının söndüğünden emin olmaları gerek. Karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek, bu gibi durumlarda birincil önceliğimizdir. Kendimizin ve ailemizin güvenliği için alınabilecek basit önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceği kesinlikle unutulmamalıdır.’’