Büyükşehir’den Menteşe’ye Katı Atık Depolama Tesisi

05.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda yaptığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Menteşe ilçesi Akkaya Mahallesi Sarıotluk Mevkiinde katı atık düzenli depolama tesisi yapımı için çalışmalara başlayarak ihale sürecini tamamladı. Ekipler tarafından yapılan fizibilite çalışmaları, ihtiyaç analizi, çevre standartlarına ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun planlanan katı atık düzenli depolama tesisinin yapımına başlandı. İhale sonucu sözleşme imzalanan yüklenici firmanın projeyi 2016 yılı sonunda tamamlaması planlanıyor.

Menteşe ilçesinin en önemli sorunlarından biri olan ve hali hazırda vahşi olarak depolanan katı atıkların çevre mevzuatına uygun bir şekilde bertaraf edilmesine yönelik uzun vadeli çözüm ürettiklerini dile getiren Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, “Çevre Dostu Muğla “ hedefi doğrultusunda önemli çalışmalara imza atıklarını ve katı atık düzenli depolama tesisinin işletilmeye başlanmasıyla birlikte de  vahşi sahaların rehabilitasyon işlemlerinin de gerçekleştirileceğini söyledi.