Meclis Canlı

Büyükşehir’den nostalji rüzgarı: Yazlık Sinemalar


11.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, nostaljik anlara sahne olan açık hava sinema günleri, ‘Dedemin Fişi’ ve ‘İftarlık Gazoz’ adlı sinema filmleri ile Ortaca, Köyceğiz ve Yatağan ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam etti.

Yaz aylarında vatandaşların hem açık havada sinema keyfi yaşaması, hem de sosyalleşebilecekleri bir ortam sunulmasını sağlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan Muğlalı sanatseverleri sinema ile buluşturmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediği açık hava sinema günleri, ‘Dedemin Fişi’ ve ‘İftarlık Gazoz’ adlı sinema filmleri ile Ortaca, Köyceğiz ve Yatağan ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam etti.

Açık hava sinema günleri 4 Ağustos tarihinde Ortaca ilçesinin Ekşiliyurt Mahallesi’nde ‘Dedemi Fişi’ adlı sinema filmi ile başladı. Ardından 6 Ağustos tarihinde Yatağan ilçesi Kafaca Kaplancık Mahallesi’nde başrolünde Cem Yılmaz’ın yer aldığı ‘İftarlık Gazoz’ adlı sinema filmi, 9 Ağustos tarihinde ise Köyceğiz ilçesinin Pınar Mahallesi’nde ‘Dedemin Fişi’ adlı sinema filmi izleyici ile buluştu.

Açık havada sinema keyfinin nostaljik bir algısının olduğunu ve yıldızların altında sinema filmi izleme duygusunu tattıklarını ifade eden vatandaşlar, kırsal mahallelerde düzenlenen bu etkinlikler için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ederek memnuniyetlerini ile getirdiler.

İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği açık hava sinema günleri, 17 Ağustos tarihinde Yatağan ilçesi Bozarmut Mahallesi’nde ‘İftarlık Gazoz’ filminin gösterimi ile tamamlanacak.