Meclis Canlı

Büyükşehir’den Öğrencilerin Trafikteki Güvenliği İçin Dev Adım


12.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, trafikte sürücü, yaya ve öğrencilerin güvenliği için projeler üretmeye ve çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “OkulÖnlerindeki Trafik İşaret ve İşaretçilerinde Yenilenebilir Enerji Kullanılması” projesi kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı ile protokol imzalandı. Hazırlanan proje ile birlikte İl genelinde 210 okulun önüne güvenlik amaçlı flaşör ve güneş enerjisi ile çalışan yaya geçidi ile levhalar dikilecek ve okullarda yenilenebilir enerji ve trafik güvenliği ile ilgili seminerler verilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, projenin il genelinde 210 okulu kapsadığını ve eğitim, güvenlik, yenilenebilir enerji gibi üç önemli unsurun bu proje ile bir araya geldiğini söyledi. Kolukısa; “Projemiz yaya geçidi görünürlüğünü daha da artırmak, öğrencilerimizin okul önünde güvenli şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamak ve yenilenebilir enerji konusunda öğrenci, öğretmen ve okullarda çalışan personelleri bilgilendirmesi açısından büyük öneme sahip. Okulların belirlenmesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürüttük. Projemiz kapsamında yenilenebilir enerji ve trafik güvenliği hakkında okullarda eğitim seminerleri düzenleyeceğiz.” dedi. İmza töreninde konuşan Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin sosyal boyutunun çok yüksek olduğu, eğitimle ilgili olması ve yenilikçi uygulamaların öğrencilerin yaşadıkları alanda yapılıyor olmasının çok önemli olduğunu söyledi ve projenin Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “OkulÖnlerindeki Trafik İşaret ve İşaretçilerinde Yenilenebilir Enerji Kullanılması” projesinde Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma yaptıklarını belirtti. Ekinci, bu projenin trafik konusunda ulusal çapta örnek olacağına inandığını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

“Muğlamıza Yakışan Güvenli Trafik İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin maddi kapsamı açısından değil amacı açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Gürün; “Projemizle 210 okulda, 76 bin 85 öğrenci, 9 bin 33 öğretmen, 978 yönetici ile 947 personelin yararlanabileceği ve okullarına emniyetli şekilde ulaşmalarını sağlayacak bir sistem sağlanıyor.  İlk olarak yenilenebilir enerjiden faydalanabilme gibi önemli bir başlığa sahip olan projenin farkındalık ve görünürlük açısından gece-gündüz sürücüleri ikaz eden ışıklı levhaların sürekli hizmet vermesi dolayısıyla sürücü  kusurunun en aza indirilmesine yönelik bir amacı var. Öğrencilerimizin de trafikte güvenliği açısından oldukça önemli bir projeye imza atıyoruz. Projemizin paydaşı olan Milli Eğitim Müdürlüğüne ve projeye destek veren Güney Ege Kalkınma Ajansına çok teşekkür ediyorum. Proje kapsamında çocuklarımızın trafik konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla eğitim seminerleri de düzenleyeceğiz. Muğlamıza yakışan, yaya ve sürücülerin en mükemmele ulaşması için eğitimlerin de devamlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Projenin bu bağlamda artı değer katacağına inanıyorum. Projemiz Muğla’mıza hayırlı olsun.” dedi.