Meclis Canlı

Büyükşehir’den Orman Çalıştayı’na Destek


02.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Türkiye’deki Ormancılık Politikalarının Toplumsal Yansımaları, Orman Köylüleri ve Kentler Üzerindeki Etkileri çalıştayına ev sahipliği yaptı. 



Muğla’nın Bodrum ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Tarım Orman-İş Sendikası’nın düzenlediği Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin desteklediği çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi ve CHP Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmacı olarak katıldı



Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Türkiye’de belki de ilk defa bir siyasi parti ile emek örgütünün ortaklaşa bir çalıştay düzenlediğini, bu çalıştayla orman köylülerine, orman çalışanlarına bir yaşam umudu olduklarını söyledi ve çalıştaya destekleri için başta Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın yüzde 68 orman varlığı ile çok özel bir coğrafya olduğunu, orman alanlarının, orman köylülerinin korunması ile ilgili düzenlenen çalıştaydan çıkacak sonuçların yararlı olacağına inandığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizin yüzde 28.6’sı orman. Muğlamızın ise yüzde 68’i ormanlarla kaplı. Muğla’da 372 orman köyünde 226 bin 560 vatandaşımız yaşamaktadır. Muğla’nın nüfusunun yüzde 51’i de kırsalda hayatını sürdürmektedir. Doğayla iç içe yaşamlarını sürdüren ve geçimlerini ormancılıktan sağlayan vatandaşlarımız riskli ve zor şartlarda geçimlerini sağlamaktalar. Orman köylülerimizin sorunlarının belirlenmesi ve çözüm önerilerinin ortaya çıkması açısından bu çalıştayın yararlı olacağına inanıyorum.” dedi.



Kılıçdaroğlu; “Türkiye’nin bütün sorunları ile ilgilenen, çözüm üreten tek parti CHP’dir”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, orman köylüleri ve üniversite hocalarını bir araya getiren bu çalıştayla orman köylülerin sorunlarının çözümü noktasında umutların da yeşerdiğini söyledi ve Türkiye’nin sorunları ile ilgilendiklerini ve çözüm önerileri üretiklerini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Ormanlarımız, doğasıyla, ağaçlarıyla, herşeyiyle güzel olan, ülkemizin nefesidir. Bu çalıştayla sorunu yaşayan orman köylümüz anlatacak, araştıran, bilimsel yöntemlerle çözüm üreten hocalarımız da çözüm önerilerini dile getirecekler. Eğer orman köylümüz ve akademisyenlerimiz bir araya geliyorsa umutlar da yeşermiş demektir. CHP Türkiye’nin bütün sorunları ile ilgilenen, çözüm üreten tek partisidir. Bu açıdan bu çalıştayın orman köylülerimizin sorunlarının giderilmesi bağlamında önemli gördüğüm için sizlerle birlikteyim.” dedi.



Çalıştaya Düzce’den,  Mersin’den ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen orman köylüleri katılarak sorunlarını dile getirme imkanı buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla’nın Bodrum ilçesi Mumcular Mahallesi’nde orman köylüleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na büyük ilgi gösteren vatandaşlar Muğla’da kendilerine hizmet veren yerel yönetimlerden çok memnun olduklarını söylediler ve Kılıçdaroğlu’na yöresel lezzetlerden gözleme ve ayran ikram ettiler.