Meclis Canlı

Büyükşehir’den Personele “Binaların Yangından Korunması ve Yangın Alarm Sistemleri” Eğitimi


25.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından belediye personeline yönelik “Binaların Yangından Korunması ve Yangın Alarm Sistemleri” konulu eğitim programı düzenlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime 58 personel katıldı. Elektrik Mühendisi Özcan Uğurlu, yangın alarm sistemlerini oluşturan cihazların algılama teknolojileri, projelendirme prensipleri, üretim/test metotları ve uygulamaları, kurulu sistemlerin test ve bakım uygulamaları hakkında TS EN 54-14’e göre bilgi aktarımında bulundu. Eğitimde konu ile ilgili ‘Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik’ hükümleri ve bu yönetmeliğe göre teknik personelce yapılması gereken denetimler hakkında detaylı açıklama yapıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı programa ilişkin yaptığı açıklamada “Her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin tasarımı, yapımı, işletimi, bakımı ve kullanımı sırasında çıkabilecek yangının can ve mal kaybının en aza indirilerek söndürülmesini sağlamak üzere eğitim programı düzenledik.  Yangın öncesinde ve sorasında alınacak tedbirlerin, organizasyonun, eğitimin, denetimin anlatıldığı Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hakkında personelin bilgilendirildiği bu eğitim oldukça faydalı olduğu kanaatindeyim.” dedi.