Meclis Canlı

Büyükşehir’den Personele Proje Hazırlama Eğitimi


01.11.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ personeline yönelik “Proje Hazırlama” konulu eğitim programı gerçekleştirildi.




Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim programına Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’den 46 personel katıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımı ile gerçekleşen eğitim; Cengiz Kansu, Nazım Sönmez, Gaye Erkan, Fuat Özçörekçi, Emre Uzer ve Levent Erkan tarafından verildi. Programda IPA(Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) Sanayi Projeleri ve başvuru süreçleri, desteklenecek proje türleri, IPA Çevre Projeleri, IPA Bölgesel Kalkınma Projeleri, IPA İnsan Kaynaklarını Geliştirme Projeleri hakkında eğitime katılan personel bilgilendirildi. Eğitimde ayrıca belediyelerin faydalanabileceği AB Hibe Programları, hibe kaynakları ve ilgili kurumlar, sosyal içerikli projeler, kalkınma ve turizm destekleri, eğitim destekleri, AR-GE ve yenilik destekleri, kredi imkanları, büyükelçilik destekleri, uygulanan örnek projeler ve proje hibe kaynakları nasıl takip edilebileceği hakkında bilgi verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı program ile ilgili yaptığı açıklamada: “Günümüzde birçok hibe programı düzenleyen ajanslar ve kurumlar bulunmakta, bu ajans ve kurumlar belirli aralıklarla proje çağrıları yayınlamaktadır. Hem bu çağrıları takip edebilmek hem de ilgili çağrıya yönelik hazırlanacak olan projelere hibe kazandırabilmek için ne tür bir konu seçileceği ve sürecin nasıl ilerleyeceği hakkında personelin detaylı olarak bilgilendirilmesi gerektiğinden bu eğitimi düzenledik.” dedi.