Meclis Canlı

Büyükşehir’den Personele Temel Yaşam Desteği Eğitimi


13.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde personele yönelik “Temel Yaşam Desteği Eğitimi” verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitim programında Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeline, yetişkinlerde temel yaşam desteği, çocuklarda temel yaşam desteği, bebeklerde temel yaşam desteği, yabancı cisim tıkanmaları konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli Tıbbi Teknolog Durmuş Ali Karadağ, Paramedik Melek Terzioğlu ve Paramedik Serkan Atila’nın katkıları ile gerçekleşen eğitimin sonunda personele katılım belgesi verildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı  Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İsmail Hakkı Timur eğitimin açılışında yaptığı konuşmada “Sahada görev yapan personelin her zaman temel yaşam desteği ile ilgili uygulamaya ihtiyacı ortaya çıkabilir düşüncesiyle bu eğitim programının düzenlenmesini talep ettik” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Temel yaşam desteği  literatürde hayat kurtarmak amacı ile hava yolu açıklığı sağlandıktan sonra solunumu durmuş ve hiçbir yaşam belirtisi görülmeyen kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini; dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahale şeklinde tanımlanıyor. Amacı hayat kurtarmak olan sağlık personelinin en iyi şekilde yetkin hale gelmesi için bu eğitim programı düzenlendi.” dedi.