Meclis Canlı

Büyükşehir’den Seki’ye Vatandaşları Buluşturan Yatırım


27.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Seki Meydanı yoğun katılımın olduğu törenle açıldı.

Yapılan çalışmalar sonrasında yeni görünümüne kavuşan Seki Meydanı yapılan törenle açıldı. Yoğun bir katılımın olduğu törende konuşma yapan Seki Mahalle Muhtarı Ömer Karabulut “Bugün Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Başkanımıza ve tüm personeline, bu gün açılışını yapacağımız meydan ve diğer hizmetler için mahalle halkımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven ise konuşmasında “2014 yılında Büyükşehir olduk. Özel İdare’den Büyükşehir’e geçtikten sonra bizi nasıl bir sonuç bekliyor, Muğla’dan buraya hizmet gelir mi diye düşünüyor, endişeleniyorduk. Fakat bu endişelerimizin yersiz olduğunu Sayın Başkanımızın sayesinde önceki hizmetlerden daha iyisini alarak gördük. Bunun bir örneğini de burada açıyoruz. Bu meydanda acıların değil, sevginin paylaşılması dileğiyle hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

İlçeye Has Özelliklerle Seki’ye Yeni Bir Yaşam Alanı Kazandırıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Seki Meydanı düzenlemesi ile 1350 m2’lik alanı düzenledi. 900 m2 parke uygulaması, 80 m2 çocuk oyun alanı oluşturuldu. Meydandaki Atatürk heykeli yenilendi. Yeşil alanlar için damlama ve fıskiye hatları çekildi. 13 adet aydınlatma direkleri yerleştirildi. Seydikemer Seki’ye özgü Şerbetçi standları için 126 m2 çelik stand, ve 63 m2 tente yaptırıldı. 200 bin TL harcanarak meydan yeni bir görünüme kavuşturuldu.

Başkan Gürün “Vatandaşlarımıza nefes alacak alanlar yaratıyoruz”

Vatandaşların temiz hava alacağı, hemşerilik ilişkilerini arttıracakları alanlar yaratmaya çalıştıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Biz büyükşehir yasasının getirdikleri ve dengeli bir bütçe ile gösterilen olağanüstü gayretlerle yatırım odaklı çalışarak Muğla’ya dört buçuk yılda 969 milyon TL yatırım yaptık. İlçe belediyelerinin yasa ile birlikte bize devrolan borçları var. Bu borçların da 297 Milyon TL’sini ödedik. Hizmetten dolayı ödenen borçlarla birlikte toplamda 1 milyar 266 milyon TL gibi büyük bir yatırım yaptık. Bunun yanı sıra yapılan hesaplara göre altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisi, su isale hatları gibi bütün Muğla’nın tam olarak sorunlarının çözülmesi için ihtiyaç olan yatırım miktarı 10 milyar TL’yi buluyor. Bunun için çözümler üretiyor, çalışmalara devam ediyoruz. Seydikemer’deki altyapı ve arıtma tesisi için İller Bankası ile görüşmelerimizi yaptık. Son çalışmaların yapılmasının ardından Seydikemer ilçe merkezinin kanalizasyon çalışmalarına da yakında başlayacağız. Bunun da tamamlanmasının ardından merkezinde kanalizasyonu olmayan ilçemiz kalmayacak. Daha sonra da çalışmaları beldelere ve diğer kısımlara da planlı olarak yayacağız. Şu anda Muğla’da 153 milyon TL’lik yatırımın çalışmaları devam ediyor. Seydikemer ilçemize 46 milyon 208 Bin TL’lik yatırım yaptık. Devam eden yatırımlarımız da var. Seydikemer genelinde bizim sorumluluğumuzda olan 330 kilometre yolun 251 kilometresini tamamladık, diğer kısımlarda da çalışmalar devam ediyor. Burada açılışını yapacağımız meydan ve hizmetler küçük gibi görünse de büyük önem ve değer taşıyor. Burada vatandaşlarımız bir araya gelecek, hemşerilik ilişkilerini arttıracak. Vatandaşlarımızın nefes alacağı, betonların değil de ağaçların gölgesinde hayatın stresinden uzaklaşabileceği ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Her konuda çalışmalarımızı yaparken ayrım yapmadan, adalet duygusunu zedelemeden yapmaya özen gösteriyoruz. Tesis hepimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.