Meclis Canlı

Büyükşehir'den Sertifikalı Eğitim Programı


26.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ev ve Süs Hayvanları Satışı Yapan veya Yapacak Olanlara Yönelik Sertifikalı Eğitim Programı düzenliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Ev ve Süs Hayvanları Satışı Yapan veya Yapacak Olanlara Yönelik Sertifikalı Eğitim Programı 20 Şubat 2015 tarihinde saat 10.00'da Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi Seminer 3 salonunda yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç eğitim programı ile ilgili yaptığı açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bu kanunun uygulama yönetmeliği belediyelere bazı yükümlülükler ve sorumluluklar getiriyor. Bu anlayışla ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda hareket ederek bu tür eğitim ve kurs programları açtıklarını belirtti. Hacı Koç; “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilecek eğitim programına katılacak vatandaşlarımıza hayvan ekolojisi, hayvan bakımı, hayvan davranışları, ev ve süs hayvanlarının satış, barınma ve eğitim yerlerinin; kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmelikleri hakkında uzmanlar tarafından bilgiler verilecektir.” dedi.