Meclis Canlı

Büyükşehir’den Sertifikalı Eğitim


23.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ev ve Süs Hayvanları Satışı Yapan veya Yapacak Olanlara yönelik sertifikalı eğitim programının 4’üncüsünü düzenledi. 



Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği düzenlenen sertifikalı eğitim programı Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Eğitime katılan vatandaşlara uzmanlar tarafından hayvan ekolojisi, hayvan bakımı, davranışları, ev ve süs hayvanlarının satış, barınma ve eğitim yerlerinin; kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmelikleri hakkında bilgiler verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, 2015 yılı içerisinde 4’üncü kez düzenlenen eğitim programı ile 136 vatandaşa sertifika verildiğini söyledi. Hacı Koç; “Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan hakları ve onların korunmasına yönelik bir çok çalışma yapıyoruz. Geçici Hayvan Bakım Evimizde çok sayıda sokak hayvanının kısırlaştırılması, tedavisi ve aşıları yapılıyor. Sokak hayvanları konusunda bizler elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz ancak vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Muğla’da hayvan hakları konusunda güzel gelişmeler olduğunu gözlemliyorum buda bizleri çok mutlu ediyor. Düzenlediğimiz sertifikalı eğitim programı ile amacımız vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak. Sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarımızı kutluyor bu sertifikayı gerektiği şekilde kullanmalarını temenni ediyorum.” dedi.