Meclis Canlı

Büyükşehir’den Sertifikalı İlkyardımcı Eğitimi


22.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla genelinde görev yapan 179 personeline Sertifikalı İlkyardımcı Eğitimi programı düzenledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Muğla Büyükşehir Belediyesi personeli için Sertifikalı İlkyardımcı Eğitimi programı düzenlendi ve başarılı olan 166 personele ilkyardımcı sertifikası verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Zağlı; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 11/C maddesi iş yerlerinde Acil Durumlar Hakkında yönetmeliğin 11/2 maddesi İlkyardım yönetmeliğinin 19.maddesi gereğince 179 personel için bu eğitim programının düzenlendiğini, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait çalışma alanlarında tehlike sınıfları ve lokasyonlara göre belirlenen Acil Durum ekiplerinden ilkyardım ekiplerinde görev alan çalışanlara Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nce ruhsatlandırılmış yetkili ilkyardım eğitim merkezince Muğla İl Sağlık Müdürlüğü gözetiminde eğitimin verildiğini söyledi. Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından teorik ve uygulamalı sınavın yapıldığını söyleyen Ali Zağlı, başarılı olan personele Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından sertifikalarının verildiğini ve bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi.



“İlkyardım eğitimi sadece iş hayatında değil, hayatın her alanında gerekli”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, iş ve sosyal hayatta bütün vatandaşların ilkyardım konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini, Muğla Büyükşehir Belediye personellerinin her alanda olduğu gibi ilkyardım konusunda da bilgi ve beceriye sahip olması için bu eğitimin düzenlendiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sosyal hayatlarını kolaylaştırmak, yaşam standartlarını yükseltmek için birçok alanda hizmet veriyoruz. Muğla gibi geniş bir coğrafyaya yayılmış büroda, sokakta, itfaiyede, ilaçlamada, ulaşımda, yollarda, atölyede her alanda çalışan personelimiz ilkyardım gibi ciddi ve hassas konuda da bilgi sahibi olması gerektiğinden bu eğitimi düzenledik. İnsan hayatı için önemli olan bu eğitim sadece iş hayatında değil aynı zamanda evimizde, sokakta yürürken de bizlerin acil durumlar karşısında neler yapılacağı konusunda da yararlı olacaktır. Eğitime ve sınava katılarak başarılı olan sertifikalı ilkyardımcı belgesi almaya hak kazanan personelimizi kutluyor, eğitimi veren hocalarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.