Meclis Canlı

Büyükşehir’den Sevimli Can Dostlara Mama ve Su Takviyesi


25.03.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Korona virüs (COVID-19) salgını tehdidi sebebiyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin kapatılması ve vatandaşların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasıyla birlikte besin kaynağı bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor.

Tüm Dünya’da insanları tehdit eden yeni tip Koronavirüs (COVID-19) sokak hayvanlarını da olumsuz etkilemeye devam ediyor. COVID-19 salgını sebebiyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin kapatılması, vatandaşların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasıyla birlikte sokakta yaşayan sevimli can dostları da besin bulmakta zorlanıyor.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi COVID-19 virüsünün yaşattığı olumsuz durum nedeniyle ‘Siz evinizde kalın, can dostlarımız bize emanet!’ sloganıyla il genelinde sokak hayvanlarının ihtiyacına yönelik su ve mama ihtiyacını temin ediyor.

Günün belirli saatlerinde hayvan popülasyonun fazla olduğu noktalara mama ve su bırakılıyor

Çin’de başlayan ve Dünya’ya yayılan COVID-19 salgını Türkiye’de de yayılmaya devam ederken, insan odaklı önemlerini arttıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, bunun yanı sıra sokakta yaşayan ve besin kaynağı bulmakta zorluk çeken sevimli can dostlarını da yalnız bırakmıyor. Beslenme imkânları azalan sokak hayvanlarının imdadına yetişen Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe ve boş arazilere yüzlerce kilogram mama ve su bırakıyor. Özellikle köpek ve kedi popülasyonun fazla olduğu noktalara mama ve su bırakan Büyükşehir ekipleri, COVID-19 virüs tehlikesinin yaşandığı bu günlerde kapları her gün birkaç defa doldurarak sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmalarını engelliyor.

Başkan Gürün, “Siz evinizde kalın, can dostlarımız bize emanet”

COVID-19 virüsüne karşı sokak hayvanlarının mağdur olmamaları için çalışmalarını ve önlemlerini arttırdıklarını ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, vatandaşlara seslenerek ‘Evde Kal’ çağrısını yineledi. Başkan Gürün; “COVID-19 virüsüne karşı yoğun çalışmalarımız sırasında hayatı paylaştığımız sokak hayvanlarımızı da içinde bulunduğumuz bu zor süreçte unutmuyoruz. Biliyorsunuz alınan tedbirler kapsamında restoran ve kafeler kapalı, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da sokağa çıkması sınırlandırıldı. Bu nedenle esnafımız ve vatandaşlarımız tarafından sahiplenilen ve sokakta yaşayan sevimli can dostlarımız da bize emanet. Hayvan dostu gönüllüler ile birlikte sokakta yaşayan sevimli can dostlarımız için günün belirli saatlerinde hayvan popülasyonun yoğun olduğu noktalara mama ve su bırakıyoruz. Sokak hayvanlarını düzenli olarak besleyen esnafımız ve vatandaşlarımız endişelenmesin. Siz evde kalın, can dostlarımız bize emanet” diyerek sözlerini tamamladı.