Meclis Canlı

Büyükşehir’den Toplu Ulaşımda Yeni Çözümler


22.10.2015

Büyükşehir’den Toplu Ulaşımda Yeni Çözümler

Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım hizmetleri kapsamında vatandaşların daha modern, ekonomik ve rahat seyahat edebilmeleri için yeni çözümler üretmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşlardan gelen talep ve istekler doğrultusunda yeni hat düzenlemeleri yaptı. Menteşe İlçesinde eğitim öğretim hizmeti veren Tıp Fakültesi ve Sağlık Meslek Liselerine öğrencilerin daha rahat ulaşmaları için yapılan yeni hat düzenlemeleri kapsamında Stadyum – Süpüroğlu – Ortaköy hattının sefer saatleri 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılında yeni binasında faaliyet gösteren Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul giriş ve çıkış saatleri ile uyumlu hale getirildi. Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin yeni binalarına taşınması ve önümüzdeki süreçte hizmet verecek olan Devlet Hastanesi ile Morfoloji bölümüne vatandaşların daha rahat ulaşabilmeleri için Stadyum – Toki, Yeniköy – Kötekli – Kampüs hatları Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesine kadar uzatıldı.

Ulaşım, Muğla Kent Kartla Daha Ekonomik

Toplu ulaşım hizmetleri kapsamında mevcut ve uzatılan hatlarda daha ekonomik seyahat etmek için, öğrenciler bir adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı ve fotokopisi ile öğrenci belgesi ve öğrenci kimlik kartı ile Kötekli Pazar yeri Elektronik Seyahat Kart Basım Noktası ve Büyükşehir Belediyesi  2 Nolu Hizmet Binası Ulaşım Dairesi Başkanlığı adreslerindeki kişiselleştirilmiş elektronik kart basım noktalarına müracaat ederek kişiselleştirilmiş elektronik seyahat kartlarını temin edebiliyorlar. Öğrenciler bu kartlarla daha ekonomik seyahat imkanı elde etmekle birlikte 60 dakika içinde ikinci binişlerde yüzde 50 indirim fırsatından da yararlanma imkanı buluyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından 1 Eylül 2015- 4 Ekim 2015 tarihleri arasında 3 bin 692 öğrenciye kişiselleştirilmiş elektronik kart düzenlendi.

“İnsan Odaklı ve Çevreye Duyarlı Ulaşım Hizmetleri İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığımız bünyesinde çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile Muğla İlindeki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek üzere faaliyet alanı ile ilgili kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmaya gayret gösteriyoruz. Muğla İlinin mekânsal, sosyal ve ekonomik özelliklerine göre ulaşım ihtiyaç ve talepleri ile sürdürülebilir gelişmeyi dikkate alarak şehir ve yakın çevresinin ulaşım sistemini, ulaşım ağını, standart ve kapasiteleri ile değerlendiriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlar ile öğrencilerin taleplerini de göz önünde bulundurularak ulaşımın konforlu, ekonomik ve rahat sağlanması amacıyla çalışmalar yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz.”