Meclis Canlı

Büyükşehir’den Trafik Eğitim Parkı ve Okul Oyun Sahalarına İşaretleme Çalışması


10.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Menteşe İlçesinde 75.Yıl Anaokulunda çocuklar için trafik eğitim parkına işaretleme çalışmaları yaptı. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Menteşe İlçesinde 75. Yıl Anaokulunda çocukların görsel olarak da trafik işaretlerini öğrenmeleri ve kurallara uyma alışkanlığı kazanmaları amacı ile Trafik Düşey İşaretlerinden tehlike uyarı, tanzim ve bilgi işaret levhaları ile Trafik Yatay İşaretlerinden yaya geçidi çizgileri, dur çizgileri, yolun banket çizgileri uygulamalarını tamamladı. Yatağan Teb Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda voleybol, basketbol sahası ve Fethiye İlçesinde Patlangıç Ortaokulunda futbol, voleybol, basketbol sahalarına oyun çizgileri ekipler tarafından yapıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çocuklarımızın okul yıllarında trafik eğitimleri alarak ileride  bilinçli sürücüler olmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca çocuklarımızın gelişiminde önemli etkisi olan spor faaliyetleri içinde oyun alanlarının çizgilerini de yapmaya devam ediyoruz. Menteşe, Fethiye, Yatağan da olduğu gibi diğer tüm ilçelerimizdeki okullarda da trafik eğitim parkı, oyun sahaları çizgileri gibi uygulamaları yapmaya devam edeceğiz.”