Meclis Canlı

Büyükşehir’den Velileri Sevindirecek Uygulama


30.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, öğrencilerin trafikte daha güvenli ortamlarda taşınma hizmeti alabilmesi için sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunun 09.09.2015 Tarih ve 2015/5-140 Sayılı Kararı doğrultusunda Muğla ilinde faaliyet gösteren Özel Öğrenci Servis Araçlarına Büyükşehir Belediyesi Filo Takip (GPS) sistemine entegre olma zorunluluğu getirildi. Öğrencilerin daha güvenli ortamlarda taşınmasını sağlamak amacıyla alınan bu karar ile Veliler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet adresi olanwww.mugla.bel.tr sitesinde bulunan “Özel Öğrenci Servis Aracı Araç Takip Sistemi Başvuru Formunu” doldurarak, akıllı telefonlarına indirecekleri uygulama ile internet üzerinden çocuklarını serviste ücretsiz izleme hizmetinden yararlanabilecekler. Araç Takip ve Filo Yönetim Birimi tarafından bilgileri doğrulandığında sistemle ilgili kullanım kılavuzu velilere telefon ve e-posta yolu ile aktarılacak. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından alt yapı çalışmaları tamamlanan sistem ile başvurular servistakip@mugla.bel.tr e-posta adresine otomatik olarak düşecek ve ilgililer tarafından veli ile irtibata geçilerek bu hizmetten faydalanması sağlanacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın trafikte daha güvenli ortamlarda taşınması için Büyükşehir Belediyesi olarak bir çok çalışma yapıyor ve projeler üretiyoruz. UKOME Genel Kurulunun aldığı karar ile Özel Öğrenci Servis Araçlarına Büyükşehir Belediyesi Filo Takip (GPS) sistemine entegre olma zorunluluğu getirildi. Karar gereği bu hizmeti vermekte olan S plakalı özel öğrenci servisleri Araç Takip Cihazı alarak Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından izlenilebilir olmalı ve 31 Aralık 2015 tarihinden sonra Araç Takip Cihazı bulundurmayan araçlar bu hizmeti vermeleri için gerekli olan yetki belgelerini temin edemeyecekler. Velilerimizin öğrencilerini servislerde ücretsiz izleme hizmetinden yararlanması için gerekli olan tek ön şart alınan karar gereği Araç Takip Cihazının Servis sahibi tarafından aracına taktırılmış olmasıdır. Bu sistemle servisin eve yaklaştığında, okula ulaştığında ve okuldan çıktığında mail yoluyla velilere bilgilendirme yapılacak. Velilerimiz detaylı bilgi ve soruları için Muğla Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi numarası olan 444 48 01 ve Araç Takip ve Filo Yönetim Birimi: 0252 214 10 96 numaralarını arayabilirler.”