Meclis Canlı

Büyükşehir’den Yaklaşık Maliyet, Hakediş ve Muayene Kabul İşlemeleri Eğitimi


15.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ ve İlçe Belediye personeline yönelik “Yaklaşık Maliyet, Hakediş ve Muayene Kabul İşlemleri” konulu eğitim programı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde tam gün düzenlenen eğitim programına, Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ, Dalaman Belediyesi, Datça Belediyesi, Köyceğiz Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Milas Belediyesi, Seydikemer Belediyesi ve Yatağan Belediyesi’nden toplam 129 personel katıldı. Maliye Uzmanı Abdullah Koç’un katkıları ile düzenlenen eğitim programında personele, yaklaşık maliyetin tanımı, yaklaşık maliyeti oluşturan unsurlar, yaklaşık maliyet hesabı yapılması, yaklaşık maliyet hesabında yapılan hatalar, hakedişin hukuki niteliği, harcama belgeleri mevzuatı açısından değerlendirilmesi, hakedişlerde bulunması zorunlu unsurlar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca eğitimde, yasal kesintiler, ihtirazi kayıt, sık rastlanan hatalar, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin temel mevzuat, sürekli nitelikteki iş ile bir defada ifa edilen iş ayrımı, yüklenici, kontrol teşkilatı ve idare sorumlulukları, muayene kabul komisyonu tarafından yapılması gereken işlemler konuları üzerinde de duruldu.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı eğitim programı ile ilgili yaptığı açıklamada: “Yaklaşık Maliyet, Hakediş ve Muayene Kabul İşlemleri Eğitimi, birimlerimizin talebi ile 2016 yılı yıllık eğitim planımıza dahil etmiş olduğumuz bir eğitimdi. Davetimiz ile MUSKİ ve ilçe belediye personelinin de katıldığı bu eğitimin, ilgili iş ve işlemleri yürüten kişilere fayda sağlamasını temenni ederim.” diye konuştu.