Meclis Canlı

Büyükşehirden Yeni Tarımsal Kalkınma Projesi “Koku Vadisi”


12.06.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla “Koku Vadisi Projesi”ni başlattı. Menteşe Tarımsal Kalkınma kooperatifi ile başlatılan proje ile üreticilere katma değeri yüksek ürünlerin fidelerinin teslimine başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi çiftçiye ve tarımsal üretime verdiği desteği arttırarak devam ediyor. Son olarak S.S Merkez Menteşe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda tarımsal kalkınma desteği veriliyor.

“Koku Vadisi” Projesi Hayata Geçti

Menteşe İlçesinin pilot bölge seçildiği “Koku Vadisi” projesi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi İlçede tarımsal üretim sıkıntısı çeken bölgelerde fide dağıtımı yapıyor. Tıbbi-Aromatik bitki yetiştiriciliğinin destekleneceği projede ilk etapta 27 dönüm araziye dikilecek olan bin 850 lavanta fidesi teslim edilirken 100 bin adet de kekik, adaçayı ve biberiye fidesi teslim edilmesi amaçlanıyor.

Boş Kalan Tarım Arazilerini Büyükşehir Renklendiriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı ve S.S. Menteşe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanının da katıldığı fide teslim etkinliğinde fidelerini teslim alan kooperatif ortağı Ebru GÜLER “Yıllardır boş kalan arazimin lavantayla renklenecek olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Kooperatifimiz çatısı altında yapacak olduğumuz üretimin bu ilk adımı Muğlamıza hayırlı olsun” dedi. Kooperatif olarak Büyükşehir Belediyesi ile önemli bir projeye adım attıklarını belirten Kooperatif Başkanı Bahar ÖKSÜZ EKİM sözlerine şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesinin kooperatifimize uzattığı eli 23’ü kadın olan 44 ortağımızla birlikte tuttuk. Kooperatif çatısı altında, kırsaldaki kadın üreticilerimiz ile beraber bölgemizin kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemize bizlere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz.”

Başkan Gürün, “Kooperatifçilik İçin Tüm İmkânlarımızı Seferber Ediyoruz”

Fide Teslim etkinliği konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman GÜRÜN, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin kırsal kalkınmasında alternatif tarımsal ürün çalışmalarımızın bir yenisini daha başlatmış bulunmaktayız. Tarımsal Kalkınmanın ancak kooperatifleşmeyle gerçekleşebileceğine inancımız tamdır ve tüm çalışmalarımızda ana koşulumuz kooperatifçiliğin desteklenmesidir. Bugün Koku Vadisi projemiz kapsamında Merkez Menteşe Kooperatifimizle işbirliğimizin ilk adımını atmış bulunmaktayız. Kooperatifçiliğin desteklenmesi ve tarımsal örgütlenme konularında çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyemiz “Birlikten kuvvet doğar” ilkesiyle ilimiz tarımsal üretiminin arttırılması ve bu yükselişin kooperatifçilikle gerçekleşmesi için tüm imkanlarını seferber etmiştir.”