Meclis Canlı

Büyükşehir’den yeni yağmur suyu hatları


29.06.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris ve Dalaman İlçesinde su baskınlarının önüne geçmek için yeni yağmur suyu hatları yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Marmaris İlçesi İçmeler Mahallesi Kenan Evren Bulvarı ve Dalaman İlçesi Atakent Mahallesinde yağmur suyu hattı yaptı.

Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesinde yoğun yağışlardan sonra su birikintilerinin meydana gelmesi nedeniyle bulvar üzerinde önlem almak için yapılan yağmur su hatlarının yapımı 3 haftada tamamlandı. Yine Dalaman ilçesi Atakent Mahallesinde yapılan yağmur suyu hatları ile bölgede yaşanabilecek olası su baskınlarına önlem alındı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, kurum olarak sadece içme suyu ve arıtma tesisleri ile ilgili çalışmalar yapmadıklarını birçok farklı noktada vatandaşların ihtiyaçlarını yerine getirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti. Yağmur suyu konusunda da yetkinin kendilerinde olduğunu belirten Ülgen, “İl genelinde yürüttüğümüz içme suyu ve arıtma hizmetleri dışında yağmur suyu konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın olası bir su baskını veya yollarda su birikintilerinin önüne geçebilmek için yağmur suyu hatlarının yapımına devam ediyoruz. Tüm İlde bu çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.