Meclis Canlı

Büyükşehir’e Sağlık ve Çevre Kategorisinde Birincilik Ödülü


31.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” Projesi Sağlıklı Kentler Birliği 2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri kapsamında Sağlık Çevre Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesi; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen KELEŞ, Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Toprak Bölümü E. Öğretim Üyesi, SKB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ünal ALTINBAŞ, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı, SKB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilüfer AKINCITÜRK, Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı, SKB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cengiz TÜRE, Uludağ Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, SKB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Feza KARAER, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, SKB Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Alpaslan TÜRKKAN, Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat AR’ın jüri üyeliğini yaptığı komisyon tarafından Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri kapsamında ödül almaya hak kazandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray konu ile ilgili olarak, “Denizlerimizi ve kıyılarımızı temiz tutmak için sorumluluk alanımız dahilinde her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

43 proje içinden seçilen Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesinde Göcek ve Gökova koylarından, 6 adet atık alım teknesi ile katı ve sıvı atıklar toplanıyor. Ayrıca Göcek ve Gökova iskelelerinde karadan atık alımı da yapılabiliyor