Büyükşehir’in “Çevre Dostu Muğla” İçin Çalışmaları Sürüyor

05.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda kıyılardan atık alım hizmetine tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, 3 tekne ve 1 koruma botu ile Fethiye Göcek ve Dalaman koylarında teknelerden kıyıda atık alım faaliyetlerini sürdürüyor. Ekipler, 2015 yılı Mart ayında başlanan atık alım faaliyetleri kapsamında bu güne kadar toplam 398 tekneye hizmet verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Özellikle yaz aylarında artan tekne faaliyetlerine bağlı olarak oluşan katı ve sıvı atıkların toplanması işlemi turizm bölgesi olan Muğla ilimiz için büyük önem arz ediyor. Teknelerden kıyıda atık alım faaliyetlerimiz kapsamında kısa süre içerisinde 398 tekneye hizmet verdik. Bunun yanında 53 tekneye mavi kart verildi. “Çevre Dostu Muğla” için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.”