Meclis Canlı

Büyükşehir’in çevre yatırımları ve projeleri devam ediyor


10.05.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ilçesi Dereköy (Peksimet) Düzensiz Çöp Depolama Sahasının rehabilitasyon çalışmalarına başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dereköy (Peksimet) Düzensiz Çöp Depolama Sahalarının tahsisini yaparak, rehabilitasyon çalışmalarına başladı. Dereköy Çöp Depolama sahasında rehabilitasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, yangınların, patlama tehlikesinin ve insanların zehirli dumana maruz kalmalarının önüne geçilecek. Ayrıca çöplerin çevreye, insan sağlığına, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarına zarar vermeden bertaraf edilmesi, haşerelerin ürememesi, çevreye kötü kokuların yayılmaması, görüntü kirliliği ve çeşitli hayvanlar vasıtasıyla taşıyıcı mikropların yayılmaması sağlanacak.

Menfez Kanalı Projesi tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İlçesi Dereköy (Peksimet) Düzensiz Çöp Depolama Sahasında yaptığı 350 metre uzunluğunda Menfez Kanalı Projesi’ni tamamladı. Menfez Kanalı projesinin tamamlanması ile birlikte Dereköy (Peksimet) Düzensiz Çöp Depolama Sahası rehabilite edilerek doğaya kazandırılacak. Ayrıca Dereköy (Peksimet) Düzensiz Çöp Depolama Sahası bitişiğinde bulunan dere yatağının korunması ve çöp sızıntı suyu ile yağmur sularının birbirine karışmaması sağlanacak. Bu kapsamda Dereköy (Peksimet) Düzensiz Çöp Depolama Sahasında oluşabilecek çevresel sonuçların da önüne geçilecek.