Meclis Canlı

Büyükşehir’in Çiftçilere Desteği Devam Ediyor


13.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde çiftçilere ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklerine tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı “Katma Değeri Yüksek Alternatif Tarım Ürünleri” projesi kapsamında Datça ve Marmaris’ten sonra Milas İlçesindeki çiftçilere de patates tohumu dağıtımı gerçekleştirdi. Proje kapsamında yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan sertifikalı, hastalıklara karşı dirençli ve yüksek kaliteli olan tohumlar Milas ilçesinde çok sayıda çiftçiye dağıtıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi olarak verimli diye tabir edebileceğimiz topraklardan en iyi gübreleme, ilaçlama ve sulama yöntemleri ile çiftçilerimize kaliteli ve yüksek verimli ürünleri nasıl elde edebileceklerini, tarımdaki ve teknolojideki son gelişmeleri üreticilerimize aktararak tarlalarından istedikleri ürünü alabileceklerini göstermek için çalışıyoruz. Bütün teknik personelimizle birlikte tüm ilçelerimizde üreticilerimizin her zaman yanında oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Ziraat Odalarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantılarımızda tüm hızıyla devam ediyor. Muğla ili genelinde bilinçli tarımın yapılabilmesi ve tarımı en üst noktalara taşıyabilmek için hiç durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’