Meclis Canlı

Büyükşehir’in E-Belediyecilik Hizmeti Dünya Standartlarına Ulaştı


21.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Yerel Yönetimler ve Şehirler E-Devlet Organizasyonuna (WeGo) üyelik başvurusu kabul edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, e-belediyecilik hizmetleri ve uygulamalarıyla Dünya çapında belediyecilik alanında gelişmiş şehirler arasında gösterilen Paris, Berlin, Moskova gibi şehirlerinin de üye olduğu WeGo organizasyonuna üye kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi, üye olduğu WeGo organizasyonu ile e-belediyecilik hizmetlerinde ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından takip edebilecek ve diğer üye şehirlerle uygulamalar konusunda karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunabilecek.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sorumlusu Umut Barış Barut, WeGo organizasyonunun e-yönetim uygulayan kentler arasında bilgi alışverişini sağlamak ve geliştirmek amacıyla 2010 yılında kurulduğunu ve üye kentlerden oluşan küresel bir ağ olan bu organizasyonun Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası ortaklarının olduğunu söyledi. Barut; “Büyükşehir Belediyemizin vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermesi, bilgi teknolojilerinin kullanımı ve internet üzerinden etkin hizmet sunumunun sürdürülmesi açısından bu üyelik oldukça önemli. WeGo organizasyonuna üye olarak diğer kentlerle birlikte e-belediyecilik uygulamalarındaki gelişmeleri yakından takip edebilecek ve tecrübelerimizi paylaşabileceğiz.” dedi.