Meclis Canlı

Büyükşehir’in Gündüz Bakımevinde Eğitimler Başladı


05.05.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Emin Eller Gündüz Bakımevi, 2021-2022 eğitim öğretim yılı kapsamında 25-66 aylık çocuklara gelişim dönemlerine uygun eğitimler vermeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye ilçesinin ardından Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de de Emin Eller Gündüz Bakımevini açtı. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içinde faaliyete giren gündüz bakımevi, 25-66 aylık çocuklara sosyal, bilişsel, motor beceriler ve öz bakım becerilerine yönelik eğitimler veriyor.


Emin Eller Gündüz Bakımevin de pandemi kurallarına göre çocuklar için hazırlanan uyku odaları, açık hava oyun bahçesi, kış bahçesi gibi alanlarda eğitimler başladı. 


“Çocukların, psikomotor becerilerinin gelişmesi sağlanıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada gündüz bakımevinin kısa bir süre önce eğitimlere başladığı ve öğrencilere uzman eğitmenler ile branş öğretmenler tarafından eğitim verildiği belirtildi. Öğrencilere verilen eğitim programlarının sanatla birleştirildiği vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi;

“Çocuklarımıza hazırlanan eğitim programları ile duyusal, sosyal, psikolojik gelişimlerine ve bilişsel olmakla birlikte psikomotor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamış oluyor. Eğitim programlarımızı sanat ile birleştirip diğer alanlarda da branşlaşarak ilerlemekteyiz. Seçilen etkinliklerin oyunla desteklenen çocuğun gelişim dönemine uygun özellikleri barındıran nitelikte olmasına özen göstermekteyiz. Atölye çalışmaları yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli ile resim, heykel, seramik, ebru ve fonotik, müzik ve dil atölyeleri ile bilimsel deney ve sportif becerilerin kazanmalarına yönelik jimnastik ve temel spor becerileri ile tarımsal üretim alanlarında bahçecilik üzerine eğitimler devam ediyor. Çocukların sanatsal gelişimlerine yönelik yapılan atölye çalışmalarında da hedeflenen çocuğun atölye çalışmasında ortaya çıkardığı eserden daha çok bu süreç içerisinde geçirdiği zamanı önemseyerek eğitimleri veriyoruz. Her hafta farklı atölye çalışmaları ile devam etmektedir.”