Meclis Canlı

Büyükşehir’in Haşereyle Etkin Mücadelesi Sürüyor


25.01.2016

Sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadeleyi 12 ay boyunca etkin bir şekilde sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelindeki çalışmaları vatandaşların takdirini topluyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde yürütülen haşereyle kültürel, fiziksel ve kimyasal mücadele yöntemleri kış sezonunda da uygulanmaya devam ediyor. Ekipler, doğaya ve çevreye zarar vermeden sürdürdüğü çalışmalar kapsamında afiş ve broşürler dağıtarak vatandaşları haşereyle mücadele konusunda bilgilendirirken fosseptik kapaklarının uygun hale getirilmesi için örnek uygulama çalışmaları ile kapalı alanlarda kışlak çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmesi için sivrisinek ve diğer haşerelerle yılın 12 ayı etkin ve planlı şekilde mücadele çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Hacı Koç; “Doğaya ve çevreye zarar vermeden yaptığımız çalışmalar ile sivrisinek yoğunluğunda büyük düşüş yaşanması vatandaşlarımızı oldukça memnun ediyor. Ekiplerimiz, sivrisinek ve diğer haşerelerle fiziksel mücadelenin yanın da vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmalarına da devam ediyor. Halk sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek durumları ortadan kaldırmak için ekiplerimiz il genelinde 7/24 özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.