Büyükşehir’in Haşereyle Mücadelesi Tam Gaz Sürüyor

22.08.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmaları tam gaz sürüyor.

Halk sağlığı için büyük bir sorun olan sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarını titizlikle sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, periyodik olarak yaptığı ilaçlama çalışmalarının yanında Ağustos ayında artan gelgit hareketlerinin neden olduğu taşkın alanlarını kontrol altında tutarak bölgeye gelen misafirlerin ve bölge halkının sivrisinek problemi yaşamaması için  özveriyle çalışıyor.  Yüksek çevre bilinci ile hareket ederek çalışmalarını sürdüren ekipler, hamamböcekleri ve farelere karşı da tüm kanalizasyon sisteminde her parseli tek tek açarak ilaçlama çalışması yapıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, vatandaşların yaz aylarını daha rahat geçirebilmeleri için il genelinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarını titizlikle ve çevreye karşı duyarlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Hacı Koç; “Sivrisinek ve diğer haşerelerle kültürel, fiziksel ve kimyasal mücadele çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki ay kutlayacağımız Kurban Bayramı nedeni ile oluşabilecek karasinek yoğunluğunu en aza indirmek adına fiziksel tedbirler alıyor ve ergin mücadelesi çalışmalarımızı arttırdık. Ayrıca vatandaşlarımızın karasinekle mücadele konusunda neler yapması gerektiği ile ilgili broşürler hazırlatarak dağıtımına başladık. Mayıs ve Haziran ayında biyolojik mücadele kapsamında başlattığımız Gambusia affinis(Sivrisinek Balığı) çalışmalarımızın meyvelerini kısa sürede almaya başladık. Yapılan kontrollerde atılan balıkların uyum sağladığını ve yeni üremelerin gerçekleştiğini tespit ettik. Önümüzdeki süreçte uygun olan bölgelere sıkı kontrolü yapılmak üzere bu mücadelemizi yaymayı planlıyoruz.” dedi.