Meclis Canlı

Büyükşehir’in İlk Çocuk Başkanı


24.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 23 Nisan’da koltuğunu İremgül Ateş’e devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan 2.sınıf öğrencisi İremgül Ateş oturdu.

Muğla’nın ilk çocuk Büyükşehir Belediye Başkanı olan İremgül Ateş, bugünün çocukları, yarının büyükleri olacaktır diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan’ın anlam ve önemini bildiklerini, bugün bu koltukta bir bayan olarak oturmasını, kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Atatürk’e borçlu olduklarını söyledi. Okullara ayrılan bütçelerin artırılmasını isteyen Başkan İremgül Ateş, taşımalı servislerin çocuklar için ücretsiz olmasını istedi. Bütün dünya çocuklarının barış içinde yaşamasını isteyen Başkan İremgül Ateş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye’de ve dünyada bütün çocuklar tarafından bayram havasında kutlanması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu devrettiğim İremgül Ateş’in ve bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Genç başkan İremgül Ateş’in bütün söylediklerine katılıyor, onu yetiştiren ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etmek istiyorum.” dedi.