Büyükşehir’in İlk Yardım Eğitimleri Başladı

15.03.2021

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin personele, resmi kurumların personeline ve muhtarlara yönelik temel ilk yardım eğitimleri pandemi kısıtlamalarının azalması ile tekrar başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin personele, resmi kurumların personeline ve muhtarlara yönelik temel ilk yardım eğitimleri 1 Mart itibari ile pandemideki kısıtlamaların azalmasıyla birlikte yenilenen ilk yardım yönetmeliğine göre tekrar başladı.

Temel İlk Yardım bilgilerinin yazılı ve uygulamalı verildiği eğitimler 2 gün sürüyor. İlk Yardım eğitimleri sonrası İl Sağlık Müdürlüğü’nce sınava tabi tutulan katılımcıların sınavda başarılı olmaları durumunda İl Sağlık Müdürlüğünce sertifikalandırılıyor ve İlk Yardımcı olmaya hak kazanıyor.

2018 yılı Kasım ayında hizmete giren Muğla Büyükşehir Belediyesi ilk yardım eğitim merkezinde, personele, resmi kurumların personeline ve muhtara yönelik verilen ilk yardım eğitimlerine bugüne kadar 808 kişi katıldı.